Verklighetsböcker, Höstlovsvecka

Välkommen tillbaka till min Höstlovsvecka! Idag tänker jag tipsa om 5 stycken verklighetstrogna böcker som jag tyckt om. Böckerna har olika typ av handling, de präglas av kärlek, tuffa besked, relationer och olika händelser. Okej, nu kör vi!

Flyt som en fjäril, stick som ett bi

av Elin Nilsson

Miranda är tävlingsinriktad. Hon tränar simning 9 gånger i veckan och tar i så att det känns som att hon sak sprängas. Hennes bror har ett spelberoende som föräldrarna lägger mycket energi på att få honom ur. Miranda vill därför gärna få bekräftelse från sina simtränare. Hennes bästa kompis driver en blogg och bryr sig mest om sin pojkvän.

Boken handlar om tävlande och konkurrens och att ta i så mycket att det känns som att man ska sprängas. En bra bok om livet som en ungdom. Det var ett tag sen jag läste denna boken men jag gillade den verkligen!

Ingen annan är som du

av Ann-Helen Laestadius

Denna bok har är en fristående fortsättning av böckerna SMS från Soppero och Hej Vacker.

Agnes är en same som bor i Stockholm. Henrik och hon är inte längre ihop. Agnes har kommit in på konfirmationslägret i Nikkaluokta. För ungdomarna i Sapmi är detta årets stora grej. Man ska bli kär och hitta nya vänner. Det är mycket som händer, Agnes har börjat läsa samiska i skolan också. Tillsammans med Jåke, som är supersnygg.

Den här boken beskriver bra hur svårt saker kan vara även fast man bara vill att det ska funka. Olycklig kärlek, vara sig själv, hemlighet och relationer, denna boken innehåller allt detta. En rekommendation!

Klass 7B

av Pernilla Gesén 

Detta är en serie med 9 böcker. Jag väljer att inte bara berätta om en utan om serien istället. Serien är påhittad och
handlar inte om en riktig klass.

Vi får följa olika personer i klass 7B. Ett par elever turas om att berätta och alla har olika perspektiv och problem. Det är allt ifrån ätstörningar, jobbiga föräldrar, kärlek, knepiga relationer och skolan.                                                                                                 Personerna har bra karaktärer och det skulle kunna vara en riktig klass. En bra serie alltså!

Vi ses – lova det är sista boken i serien.

Mycket mer än så

av Sarah Dessen

Auden har alltid varit den perfekta dottern. Hon är duktig i skolan, en ansvarsfull syster och en tjej som man kan lita på. Men hon känner sig instängd av alla krav. Dessutom har hon inte sovit en hel natt på flera år. Så när hon blir erbjuden att bo hos sin pappa under sommaren tackor hon ja. Auden får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädaffär, träffar nya kompisar och Eli. Eli är en ensamvarg som inte heller sover om kvällarna. Tillsammans börjar de göra allt som Auden aldrig gjort. Det blir sommaren då allt förändras.

Jag älskar denna boken! En lever sig in i Audens värld och det är bra beskrivningar.

Och, den sista boken är…

Offpist

av Johanna Schreiber

Ebba ska åka och fira nyår i Val Thorens med sin pojkvän och sin bästa kompis. Det kommer ju bli grymt! En vecka full av bra skidåkning och härligt kompis häng. Men det känns inte riktigt bra. Något känns fel och veckan blir inte som Ebba tänkt. Tur att Ebba har sin bästis Olivia iallafall. Tillsammans försöker de hålla huvudet kallt, både i backen och hemma, i sängen.

Den här boken kändes verklig och jag gillade den! Beskrivningarna är fina och tydliga.

Detta var mina boktips för idag. Hoppas att du kikar in imorgon igen!

Vi ses imorgon!

Annonser

Författare: lakritsboken

En tonåring som gillar att läsa. Och träna. Och se på film. Och skriva. Och en massa andra saker.

4 reaktioner till “Verklighetsböcker, Höstlovsvecka”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s