Recension: En väktares bekännelser

Detta är den sista boken som jag läste 2016. Och visst avslutade jag året på topp!

-Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra.

I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda. – från Bokus

20170105_110944[1].jpg
”En väktares bekännelser”

Wow! Det här är lätt en av de bästa böckerna jag läste 2016. Jag fastnade direkt för den spännande historien. Jag gillar verkligen blandningen av Tildas privatliv och hennes väktarliv. Boken är lagom lång, har ett lättläst språk och en väldigt intressant historia som gör att den snabbt läses ut.

Genom historien får jag som läsare ta del av olika typer av ledtrådar så att jag också kan lösa problemet som dyker upp. Detta gör att jag ganska snabbt räknar ut hur det ligger till i staden, vem som är den onda, men sen visar det sig att jag har blivit lurad och så kommer jag på den riktiga skurken istället. Perfekt balans i ledtråderiet så att intresset och spänningen hålls uppe, men allt inte avslöjas på en gång.

Tilda är enligt mig en underbar karaktär. Väldigt realistiskt. Hon har en favoritlärare, som blir ersatt av en lärare som hon inte alls gillar, hon har sin kompis, kärleken Hakim som inte verkar vara kär i henne. Allt är inte tipp topp, och så ser det ju ut hos en tonåring.

Omslaget är så fint! Dock lite svårt att fota, med de skimriga bokstäverna.

Jag vet inte vad det var som gjorde att ”En väktares bekännelser” så sjukt bra. Jag kan inte sätta fingret på det, alltså så är helheten bra. Alla delarna fungerar bra, underbart språk, rolig och spännande historia, det finns humor och charm, igenkännande karaktär. Riktigt, riktigt bra! Stark rekommendation! 

Har du läst den här? Berätta gärna!

Titel: En väktares bekännelser
Författare: Elin Säfström
Serie:
Sidor: 284
Originalspråk: Svenska
Taggar: Ungdomar, Övernaturligt (På baksidan står det att det är : ”en roman som blandar nordisk folktro med modern fantasy i Stockholmsmiljö”,  så där har ni en lite finare formulering)
Finns att köpa bl.a på: CDONBokusAdlibris
Annat av författaren:

Annonser

Författare: lakritsboken

En tonåring som gillar att läsa. Och träna. Och se på film. Och skriva. Och en massa andra saker.

4 reaktioner till “Recension: En väktares bekännelser”

  1. Oj! Hittade din recension och gick i taket av lycka! Vad otroligt roligt att du gillade boken så mycket! Och du är t.o.m. tonåring, vad jag förstår:) D.v.s. du ligger förmodligen någotsånär inom den tänkta målgruppen, vilket gör mig extra glad. Visst är det roligt att veta vad vuxna tycker, men det smället helt klart högre när en yngre person uttalar sig – i så positiva ordalag dessutom.

    Tack så hjärtligt, lakritsboken!

    Liked by 1 person

  2. Jag läste precis boken, och håller med dig! Riktigt bra är den, och jag blev verkligen överraskad. Älskar även twisten i slutet, som du nämner. Innan tyckte jag boken var alldeles för uppenbar, men där förändrades verkligen allt och jag kände mig så lurad, fast på ett bra sätt! ;D

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s