Recension: Feminism pågår

Feminism pågår” är en lättläst bok som förklarar vad feminism är för något, dess historia, hur vi blir påverkade och mycket mer. Ett gäng barn och unga får berätta om sina upplevelser och tankar kring feminism. Hallå, behöver jag ens säga mer?! Hur underbart är inte detta?

På det första uppslaget i boken finns en väg med bubblor med påståenden och svarsalternativ, som i ett spel. Första påståendet är ”Alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett kön”. Där kan du välja på NEJ, JA, ÖH. Sedan flyttas du vidare till fler påståenden och i slutändan får du ett svar på om du är feminist eller inte. Både ja och nej rutan föreslår att du ska läsa boken. Och det tycker jag också.

20170305_101729.jpg

Det är en bok som är enkel att läsa och förstå, men samtidigt förklarar den bra. Språket gör att boken kan läsas i skolan, i de yngre klasserna, men även i äldre årskurser, som på högstadiet, tror jag att den kan tillföra en hel del till diskussioner om samhället och feminismen. Eller så har man den hemma, läser för sina barn, visar sina vänner eller pratar om den vid middagsbordet. För mig spelar det ingen roll, bara du läser den. För detta är otroligt viktigt. Vi måste stärka barn och ungas förståelse för jämställdhetens betydelse och hur vårt samhälle faktiskt ser ut idag. Då kan vi ändra attityder som finns så att attityden till jämställdhet blir endast positiv och vårt samhälle kan utvecklas.

Tillbaka till boken och illustrationerna! Elin Lindell, som bla tecknar för Kamratposten, har illustrerat boken som är fylld av humoristiska teckningar som ofta lockar till positiva leenden.

LÄS, LÄS, LÄS!

Titel: Feminism pågår
Författare: Sassa Buregren & illustrationer av Elin Lindell (som skrivit lite också)
Serie:
Sidor: 77
Originalspråk: svenska
Taggar: Feminism
Finns bl.a på: BokusAdlibrisCDON
Annat av författaren:

Annonser

Författare: lakritsboken

En tonåring som gillar att läsa. Och träna. Och se på film. Och skriva. Och en massa andra saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s