Recension: Freja

 

-I legendernas tid, innan verkligheten blir myt och Gudinnan fortfarande råder, föds Freja, dotter av Vanaheims drottning. Freja fostras under sin uppväxt till att bli en av Gudinnans prästinnor. Under midsommarblotet kommer så besked om att krigiska nykomlingar av Odens stam, asarna, har anfallit de fredliga gudinnedyrkarna i Vanaheim. Vanernas översteprästinna reser till Oden för att förhandla och kräva gäld. Med sig har hon prästinnan Freja. När Tor, som är Odens son, och Freja möts blir de häftigt förälskade. Men kulturkrocken mellan invandrarna, de patriarkala asarna, och gudinnedyrkarna i matriarkatet Vanaheim blir svår och resulterar i häftigt krig. Världen brinner och samtidigt som deras fränder dödar varandra, kämpar Freja och Tor för sin kärlek.- från Bokus

20170319_112944.jpg

Jag tycker att språket i Freja är stämningsfullt och det liknar också språket som ofta finns i historiska böcker. Det finns en ”dåtidskänsla” och ordvalen är väl anpassade till detta.  Boken är välskriven!

Som vanligt i den här typen av böcker kan det vara lite klurigt att hålla koll på alla personer, men ett register finns till hjälp. Jag tycker dock inte att det var så svårt att ha koll på de allra viktigaste i den här boken. Freja själv är smart och hon står upp för sig själv. Det märks också att hon är speciell och en riktigt duktig prästinna.

Åh, ”Freja” är så bra! En snygg skildring av vår historia med en stark kvinnokultur, fantastisk huvudperson och en spännande historia! Rekommenderas!

Titel: Freja
Författare: Johanne Hildebrandt
Serie: Sagan om Valhalla
Originalspråk: Svenska
Taggar: Historiska romaner
Finns bl.a på: CDON

 

Annonser

Författare: lakritsboken

En tonåring som gillar att läsa. Och träna. Och se på film. Och skriva. Och en massa andra saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s