Recension: You had me at hello

-På universitetets första dag träffar Rachel Ben. De båda blir genast mycket nära och utvecklar en speciell relation. Men universitetstiden tar slut och Rachel träffar inte Ben på 10 år. Förrens en dag när de stöter på varandra. Mycket har förändrats och nu försöker Ben och Rachel ta vid. Men det är inte helt enkelt.-

You had me at hello (pocket)
bild från Bokus.se

Av ospecifierad andledning känner jag mig osäker på mina känslor till den här boken i början. Tack och lov går det snabbt över. Jag kommer til insikten ”Men hallå, det här är ju underbart och det har det varit hela tiden.” Så där har ni det. Boken had me at hello.

Det är så mycket charm, värme och omtanke som speglas i Rachels liv. Den bittra kontrast som också finns där gör att båda sidor lyfter fram varandra. För man gillar ju lixom inte Ben mindre när han är vänlig efter att en annan varit dum?!

Det här är en kärleksroman, men Rachel är en kvinna som inte bara finns för att skaffa en man. Hon har en karriär, hon har känslor, hon gör misstag. Hon är en stark huvudperson som är lätt att tycka om.

Negativa anmärkningar då? Jo, i slutet tappar den stingsen något, gnistan försvinner lite mer än den hade behövt göra. Sedan måste vi prata om omslaget. På min version av boken står en man och en kvinna i varsin ände av framsidan. Är det Rachel och Ben? Inte om du frågar mig.

En vanlig tabbe när en bok blir till film är att ett nytt omslag till boken görs med skådespelarna på. Detta är jag inget fan av då jag tycker om att man ska få skaffa sin egen uppfattning av karaktärernas utseend,. att använda sin fantasi och skapa egna bilder av det du läser om. Här är det ingen film som bygger omslaget, men det svenska ser ändå ut så. Extra trist blir det förstås när de på framsidan inte ens speglar de personer som beskrivs i boken. Jag menar, Ben är väl stilig, lite mer kavaj och skjorta? ( Slutsatsen är helt enkelt att det inte kan vara Rachel och Ben på framsidan utan måste vara några random männiksor. ;)) )

”You had me at hello” är en underbart härlig feel-good fylld av mysiga moments, rapp ordväxling och en och annan överaraskning. Det är roligt, ömt, jobbigt, underbart. Det är Mhairi McFarlane. Det är fantastiskt bra.

Titel: You had me at hello
Författare: Mahiri McFarlane
Serie:
Sidor: 400
Originalspråk: Engelska
Taggar: Livet, Kärlek, Relationer
Finns bl.a på: BokusAdlibris
Annat av författaren: 2x McFarlane

Annonser

Författare: lakritsboken

En tonåring som gillar att läsa. Och träna. Och se på film. Och skriva. Och en massa andra saker.

2 reaktioner till “Recension: You had me at hello”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s